Omgeving

Hegy Tanyák

'Hegy Tanyák' ligt in Rönök, aan de rand van het 'Örségi Nemzeti Park', een groot nationaal park met prachtige heuvellandschappen en schitterende natuur.

Rönök is een klein, typisch Hongaars dorpje, net over de grens met Oostenrijk en ligt op zo'n 30 km van Slovenië. Het telt 300 inwoners en ligt op ongeveer 1200km.van Brussel.

 

Ben je een liefhebber van natuur en cultuur? Dan valt er hier genoeg te beleven zoals wandelen en fietsen in de uitgestrekte bossen in de nabijheid van het Örségi Nemzeti Park. Maar ook het bezoeken van leuke, gezellige en authentieke stadjes zoals Güssing en Szentgotthard behoort tot de mogelijkheden.

 

In de zomer kan u heerlijk ontspannen in de vele meertjes en rivieren of sportief bezig zijn in een kajak op de rivier de 'Raba'.

Heeft u even genoeg van de drukte en zoekt u rust, dan bent u hier aan het goede adres.

 

 

 

 

 

 

 

Andere bezienswaardigheden en activiteiten in de buurt:

 

*Hongarije is bekend om zijn talrijke kuuroorden. Hier in de buurt kan je naar de thermen van Szentgotthard of Fürstenfeld gaan.

Een beetje verderop, in Bük, bevindt zich één van de bekendste en grootste kuuroorden van Europa. Héviz is zeker ook op dit vlak een bezoek waard. Deze warmwaterbron zorgt voor een super heilzame duik in het meer.

 

*Sopron is een stad met een zeer rijke geschiedenis die zeker het bezoeken waard is.

 

*Ook Graz , in Oostenrijk (op zo'n 70km) , is zeker het bezoeken waard. In 2003 was Graz de culturele hoofstad van Europa. Graz is vooral bekend om zijn historische binnenstad, de grootste middeleeuwse binnenstad van Midden-Europa.

 

*Verder liggen Wenen (180km) en Boedapest (270km) ook binnen handbereik. Misschien kan je wel een overnachting in één van deze prachtige steden koppelen aan je vakantie in de natuur.

 

*Örség-streek, dit onbekende gebied is met bossen overdekt en had sedert de 10de eeuw de voornaamste taak om de grens te bewaken. Deze landstreek ligt op het middelpunt tussen Oostenrijk, Hongarije en Slovenië. Een ideale vakantiebestemming voor rustzoekers, wandelaars en fietsers.

De omgeving